Fredrik Reinfeldt

Fredrik Reinfeldt har fått en gynnsam nyhetsbevakning i bild och text i tidningarna under perioden. Det faktum att han som statsminister redan visat sig leda en regeringsduglig allians under tidigare mandatperiod gynnade honom troligen.

I Svenska Dagbladet är 96 procent av Fredriks bilder och 100 procent av texterna neutrala och gynnsamma. Tidningen har många foton på Fredrik i olika sammanhang. I ett nummer av tidningen får han tre uppslag medan de andra partiledarna i jämförelse får två eller tre sidor.

I Expressen har Fredrik Reinfeldt flest missgynnsamma bilder av partiledarna i alliansen, men det är ändå många bilder som gynnar, 44 procent av alla bilder på honom är gynnande. Av texterna som bilderna på Fredrik relaterar till är 84 procent gynnsamma och neutrala mot 16 som missgynnar.

 

 

 

EX, 2010-09-13, s. 8-9

Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet gynnar Fredrik i bild och text. Aftonbladet gynnar Fredrik något både i bild och i text, men i Aftonbladet får även Fredrik Reinfeldt en ogynnsam och mer granskande behandling, något som saknas nästan helt i de andra tidningarna. Fredrik förkommer ofta på bild tillsamman med finansminister Anders Borg eller Filippa Reinfeldt.

 

 

 

AB, 2010-09-09, s. 8-9

 

<< Tillbaka

Lämna ett svar